Wysłany: Sob Paź 05, 2013 13:09 [R75]Twarde, skrzeczące sprzęgło
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam,
Parę dni temu kupiłem pięknego R75, ale spokoju nie daje mi ciężko chodzące sprzęgło, a w dodatku jak się je wciska to trochę skrzeczy. Żeby zmienić biegi bez najmniejszego zgrzytnięcia to pedał sprzęgła trzeba bardzo mocno wdusić w podłogę... Poprzedni właściciel zapewniał, że te auta tak już mają. Jak się przesiąde do drugiego auta (citroen xantia) to dopiero czuję kolosalną różnicę, w xanti wcale nie trzeba używać siły, a też jest tam pompka sprzęgła.
Proszę o porady
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 13:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Osoby które zakładały pompkę sprzęgła od BMW pisały że pedał jest wtedy twardszy. Zobacz co masz zamontowane, jak pompkę od BMW to być może "tak ma być".
Mi też jakiś czas temu skrzypiał w momencie jak go puszczalem, kombinowąłem z tym i samo przeszło. Fakt ale denerwowało to. Łep wsadzałem do pedałów i nie mogłem dojść co to jest. Grunt ze przeszło może u Ciebie też tak będzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum