Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 12:35 [R214] Problem z odpaleniem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam ,
Mam problem z roverem 214 . Otóż jeździłem normalnie i nagle wracając do domu zaczął się dusić i gasnąć . Czy to na gazie czy na benzynie nie ma różnicy . Gdy jest zimny to się da odpalić i jeździ ale po przejechaniu juz jakiegoś dłuższego odcinka gdize chyba silnik się nagrzeje zaczyna się dusić i gaśnie potem problem z odpaleniem . Sprawdzane były świece cewka zapłonowa czujnik wałka rozrządu i nic z tego . mechanik sam już nie wie co to może być . jak myślicie co jest powodem ? może mieliście taką sytuację. Z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam
[ Dodano: Nie Wrz 29, 2013 13:35 ]
pomoże ktoś
Ostatnio zmieniony przez kres2 Pią Wrz 27, 2013 18:21, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 12:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak miałem pęknięty przewód podciśnienia to miałem tak że na zimnym odpalał w miarę ale po chwili rozgrzania dławił się , kaszlał , przygasał , obroty się zawieszały na 2-3 tyś . Możesz sprawdzić czy u ciebie czasem nie pękł i czy jest drożny .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum