Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 14:52 [R25 iDT] Szarpanie silnika na małych obrotach
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
mam ostatnio taki problem z moim roverkiem, że kiedy dodaje i odejmuje gazu samochód telepie się ze 3 razy zanim zacznie hamować silnikiem, jak dodaje gazu też się telepie. Dzieje się tak tylko na małych obrotach, najbardziej w okolicy 1,5 tyś. Powyżej 2tyś to zjawisko nie występuje. Myślałem najpierw że to poduszki, ale silnik siedzi sztywno, te poduszki które zdołałem obejrzeć wyglądały dobrze. Często jest też tak(zwłaszcza jak zimny silnik), że podczas powolnego jednostajnego przyspieszania silnik zaszarpie lekko przy 1,5 tyś a później już normalnie przyspiesza. Szarpie najmocniej na 3 biegu, na 5 go praktycznie nie czuć. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 14:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum