Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 11:19 [R25] kontrolka silnika
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
witam, w sobotę jadę kupić używanego rovera 25 2005 r 2.0 tdi. stan samochodu ogólnie bezbłędny, ładnie pali nawet zimny, nie kopci, przebieg 110 tys. Jako ze wcześniej nie miałem rovera martwi mnie jedna rzecz.. po zapaleniu samochodu jak i przez cala jazdę testowa paliła sie pomarańczowa kontrolka z silnikiem. Sprzedawca powiedział, że to niski poziom oleju... i tu moje pytanie czy ta kontrolka pokazuje również niski poziom oleju czy raczej tylko problem z ciśnieniem... Nie wiem na ile można wierzyć sprzedawcy, powiedział ze doleje oleju i nie będzie problemu... cala reszta była bez zastrzeżeń. Prosiłbym o jakąś opinie na ten temat użytkowników.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 11:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale z czym sie sama kontrolka wiąże ? a dwa jest mozliwe że to nic poważnego, albo jak można to zweryfikowac ? szkoda bylo by mi tego samochodu nie kupowac...
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 12:47
ALTARE, jak gosc Ci taką głupotę wmawia ze to od niedoboru oleju to ewidentnie Cię okłamuje i to w wuj. Nawet jesli mialby racje to jazde na zbyt małej ilosci oleju była by groźna dla silnika . Dodatkowo do oleju jest osobna kontrolka jak w kazdym chyba obecnie aucie . Z tego co pamietam to błąd który wskoczy na chwilę po ilus tam razach potrafi zgasnac jesli to jakas tam pierdoła by była . A masz jakas aukcje tego auta? wklej linka .
może jeszcze jedno miejsce na kolo zapasowe nie jest w kolorze nadwozia tylko zielony metalik... sprzedawca powiedział, że wszystkie tak maja... czy to prawda ? to juz tak z ciekawości pytam...
Co do wyposażenia, to połowy rzeczy nie ma i nigdy nie było.
Co do tego zielonego lakieru, tył pewnie a raczej na pewno był wspawany.
Odpuść sobie bo będziesz płakał.
Jak znajdziesz coś ciekawego to zapraszam do działu "chcę kupić roverka".
dzieki wielkie, takiej pomocy oczekiwałem, ciężko było mi odpuścić ten samochód, ale teraz nie mam wątpliwości...
wiem ze teraz to już wszystko minie sie z tematem kontrolki, ale co myslicie o tej aukcji?
http://otomoto.pl/rover-streetwise-C30704130.html
pytanie on ma w dowodzie 4 czy 5 miejsc ? widziałem tylko zdjęcia...
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 15:02
To nie 17 tylko 16 cali alu jest co oni wszystcy z tym zawyzaniem rozmiaru felg? kompleksy jakies czy co?
Pisał Ci Szoso że jest dział odpiwedni do takich pytan, co nie ? .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum