Wysłany: Sob Wrz 28, 2013 17:15 [R200]dobór skrzyni biegów?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam.
Posiadam Roverka 200 1.4 16V 103km 1998r Benzyna.Prosze powiedzcie czy do tego auta jest tylko jeden rodzaj skrzyni biegów? Jestem zainteresowany ta skrzynia:
Pasować będzie każda R65 ale to nie znaczy że będzie to działać tak samo jak wcześniej bo w środku są różnice w przełożeniach więc możesz mieć albo krótką skrzynię z niską maksymalną prędkością ale dobrym przyspieszaniem albo średnią albo długą z dużą prędkością max ale będzie się powoli rozpędzać.
Najlepiej sprawdź w swoim samochodzie numerki i porównaj z tymi z naklejki na aukcji.
Z drugiej jednak strony jest napisane że jest do 1.4 także jeśli sprzedawca wie co napisał i rzeczywiście pochodzi z 1.4 to jest duża szansa że to właśnie ta o którą ci chodzi.
Skrzynia z aukcji to fordowska IB5, a nie R65. Oprócz innej łapy sprzęgła może się różnic również kołem zamachowym i sprzęgłem, choć nikt tego nie sprawdził.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum