Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 14:50 Co zrobić z starym, idealnym autem?
Witajcie, mam taki nietypowy problem.. :DDD
Dziadek ma od nowości leciwy już samochód - SKODA FAVORIT ?
Rocznik samochodu to chyba 1993 - czyli samochód w tym roku ma równe 20 lat...
Teraz UWAGA.. D przebieg 28 tysięcy hahah :DDD od nowości dziadek jest właścicielm (chyba a przynajmniej od kąd sięgam pamięcią wstecz :D)
Auto garażowane od początku - 3 lata temu dopiero zmieniał oryginalne opony, bo mu odpadała guma płatami hahah auto ma absolutnie zero rdzy, od dołu tak samo, po prostu te auto wygląda lepiej, niż trzy letnie auto moich rodziców. Tapicerka, kierownica, fotele - wszystko IGŁA gdzie niegdzie są jeszcze oryginalne folie
No i teraz tak - auta te stoją na allegro po prostu za grosze.. śmieszne pieniądze oddać je za tysiąc PLN. Aż się łezka w oku kręci. Wolę na nie patrzeć u dziadka w garażu, niż je oddać za 1k. A problem, bo dziadek chce nowe kupić.. i nie wiadomo co z tym. On jest zakochany w swojej skódce, obecnej, ale nie ma ona wspomagania, i dziadkowi z wiekiem coraz trudniej kręcić kierownicą.
Auto w stanie mega idealnym, plastiki dalej czarne itp nie wiem, może są jakieś miejsca, gdzie tak idealne auto, można popchnąć za więcej niż cena z allegro ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 14:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak masz mozliwosc to odkup Skode od dziadka i dbaj o nia nalezycie
Moze warto poszperac na forum skody ( o ile jest takowe ) lub na tvn turbo w dziale legendy prl-u, a byc może trafi sie jakis kolekcjoner.
Skoda Favorit-pierwsze moje auto na spółke z kolegami
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
A moze troche zainwestowac i dolozyc wspomaganie. tylko wtedy pewnie sie nie da go w przyszlosci rejestrowac jako zabytek
Myślę, że by się dało - tam jest w % powiedziane ile musi być oryginału.
Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zachować oryginalne części móc potem przywrócić 100% oryginału.
Ja bym trzymał - od jakichś 12 lat pluję sobie w brodę, że nie zachowałem Skody S100 po moim dziadku.
Do tego kilka razy byłem na rajdach samochodów zabytkowych - super zabawa i fajne towarzystwo.
Ale jak będziesz chciał sprzedawać, to daj znać - znam ludzi, którzy mogliby być zainteresowani i trzymaliby to takie auto właśnie na zabytek, bo się głównie fascynują autami z "bloku wschodniego".
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
U mnie pod kocykiem stoi Porsche 924S 79r i czeka na lepsze czasy - Remont skrzyni naprawa błotnika i przedniego słupka przy szybie.
Chcę sobie sam zrobić prezent na 40 urodziny i do tego czasu ma być w stanie salonowym.
W tamtym roku zrobiłem tapicerkę - Pełna renowacja wnętrze wygląda jak nowe.
Przebieg 63.000km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum