Wysłany: Pią Paź 04, 2013 12:02 [R416] Pokrętło od nadmuchu ciepłego powietrza
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam problem z nadmuchem ciepłego powietrza, a konkretnie z pokrętłem. Mogę je przestawić tylko na 1/3, chcąc przekręcić dalej muszę robić to siłą, lecz i nawet to nic nie daje - powietrze nadal jest zimne... Szukałem na forum, ale identycznej sytuacji nie znalazłem... Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 12:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
miałem to samo ,rozebrałeś całą konsolę?
mi linka spadała z tego plastiku,wystarczyło tylko przykręcić
ale problem był ten sam,więc myślę że jest coś zatkane przy tej dźwigni gdzie zamyka ciepło zimno
To nie to... Bylem juz nawet u mecha i poza tym ze mnie skasowal to nic nie ruszylo do przodu... pokretlo jak bylo tak jest. mech twierdzi ze jakies "sprzegielko " sie zapieklo i chodzi tylko do polowy... spryskal odrdzewiaczem i tyle. mam przyjechac w nastepnym tyg i nie wiem tak naprawde czy koles wie co robi. Zna ktos kompletnie jak wyglada sprawa tego pokretla?
kolego piszę ci miałem to samo ,przejedz się kilka kilometrów i poruszaj tym pokrętłem w prawo w lewo ,masz to zapchane (ten element) nie wiem jak to się nazywa,za silnikiem zaraz koło komputera .
A jednak sie mylilem - z zaworem wszystko OK Jest problem podejrzewam z linka od pokretla do tego zoltego czegos. Jutro wypne ta linke, zdemontuje i zobacze co z tego wyjdzie. Gdyby ktos mial zlota recepte na moj problem, to slucham
EDIT: Problem połowicznie rozwiązany. W pewnym momencie blokuje mi sie ta zolta dziwigienka trzymajaca linki - wystarczy ja lekko pociągnąć i przechodzi... Udało mi sie przestawic pokretlo na pozycje grzania i daje sobie spokoj do wiosny z tym
Dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum