Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam
Ostatnie mi czase, mniej wiecej od 1,5 miesiąca, silnik strasznie szarpie w zakresie 1,5 do 2,5 tys, podczas przyspieszania, wyżej sie nic nie dzieje, szarpanie nasiliło się po tym, jak wyczyściłem świece, nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, efeketem czego proszę o szybka pomoc, prze zbliżajacym się eventem w Zakopanem chciał bym z nim zrobić, z góry dzięki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 16:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
otórz problem po części mogę uznać za rozwiązany, za co dziękuję, lecz pojawił się kolejny, roche mniejszy, gdy sie już zagrzeje, to tak jakby delikatnie przerywał, w tym samym zakresie obrotów, prawie nie odczuwalne, ale nadal denerwujące, kolega powiedział mi, ze to moze być silnik krokowy, jesli ma racje to prosze powiedzieć mi, gdzie on sie znajduje, a jesli nie, to prosze o radę
Podepnę się pod temat otóż mam rovera 25 1.4 z 2001 roku, wymieniłem ostatnio komplet rozrząd i uszczelkę pod głowicą. Po złożeniu falują obroty +- 700-1300 i szarpie na jałowym jak i podczas jazdy bez gazu lub z tą samą prędkością. Na mocy nie stracił płynie wkręca się do odcinki i różnicy w spalaniu tez nie zauważyłem. Czyściłem krokowy i nieraz trzyma obroty normalnie ale lekko poszarpuje. Jak mogę sprawdzić cewki czy są dobre? Pozdro
_________________ Był 620Si 96' 131KM+LPG -> Jest R25 01' 103KM
problem w sumie chyba rozwiązany, nie wiem, bo przy okazji poszły mi przewody, temat uznaje za zamknięty, wszytskim dzięki jak nie wiem co, za pomoc, w razie nastepnych problemów, bede pisał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum