Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Witajcie,
po tygodniu z moim pierwszym LR przyszedł czas na spostrzeżenia.
Jest kilka cech, wad, braków które aż proszą się o zmiany:
1.podłokietnik: ktoś coś montował ? z FII, jakiś uniwersalny.... ?
2. radio. nie pasuje mi żadne nieoryginalne. w końcu wnętrz jest specyficzne. Używam radia i kart SD lub pendrive'ów. Czy ktoś kombinował z przerobieniem oryginalnego radia kasetowego żeby wyprowadzić wejście audio?
3. cupholder... kolejna rzecz, której mi brakuje (o standardowych, w schowkach, nie wspominam). Jakieś patenty ?
4. montaż relingów. akurat tej opcji mi brakuje. czy jest problem z montażem oryginalnych ?
Mam nadzieję, że pytania nie zostaną przez Was odebrane z uśmiechem. Drobiazgi, ale ważne!
Pozdrawiam
Marcin
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Montaż banalnie prosty na 4 śrubki.
Poszukaj mojego posta o demontażu konsoli środkowej.
Relingi.
Bardzo proste.
Zdejmujesz zaślepki z listew ochronnych w dachu i każde zakończenie relingu masz na śruby.
Przykręcasz, na to dajesz specjalne zaślepki które powinny być w zestawie z relingami i to wszystko.
Rozumiem że auto jest 5 drzwiowe.
http://allegro.pl/relingi...1663210939.html
[ Dodano: Wto Lip 05, 2011 09:22 ]
Co do radia to nie wiem dlaczego Tobie nie pasuje.
Wystarczy zwykła pół-kieszeń i jest ok.
Ja mam zamontowane radyjko MP3 Sony i wszystko pasuje idealnie.
Nie działa oczywiście sterowanie z kierownicy, bo ono działa TYLKO na oryginalnym radiu.
Po zastosowaniu adaptera MP3 oczywiście też nie będziesz mógł sterować utworami z kierownicy.
[ Dodano: Wto Lip 05, 2011 09:23 ]
Podstawka na kubki jest bo kupienia od ręki w sklepie internetowym www.landstore.pl
Wujaszek google nie gryzie.
Znalezienie odpowedzi na Twoje pytania zajęło mi max 10 minut.
przede wszystkim nie wujek jednak nie wie wszystkiego. ale kolejno:
1. Podłokietnik. Widziałem aukcje jednak nie miałem pewności czy to tak po prostu pasuje. Teraz już wiem - dzięki.
2. Radio. Nie chodzi mi o wpasowanie tylko o wygląd. Freelander ma dość specyficzne wnętrze. Już zapytałem znajomego speca od car audio i wiem co chciałem wiedzieć.
3. Cupholder - dzięki, nie znalazłem tego w landstore.pl - może za słabo szukałem.
4. Relingi. J.W. aukcje widziałem. J.W. nie wiedziałem, czy to jest tak bezpośrednio proste.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi Wiedziałem, że mogę na kogoś liczyć....
Mówisz i masz:
Uchwyt na kubki:
Pasuje do następujących modeli:
- Freelander (Od 2001 r.)
-LAND ROVER GENUINE
Nr katalogowy: FBD000050PMAGEN
http://allegro.pl/land-ro...1701510924.html
Pomyliły mnie się sklepy internetowe.
Do zamontowania potrzebna będzie też specjalna boczna guma z lewej strony.
Bardzo trudno dostać tą gumę trójkątną.
Poważna sprawa, ale uchwyty konkretne.
Temat jest do przemyślenia. Ale faktycznie, ciężko z tym małym elementem trójkątnym.
Dzięki za pomoc.
PS. Dzisiaj zrobiłem mały przegląd: olej, filtr, oświetlenie i generalnie sprawdzenie na podnośniku. Jak się okazuje, pozytyw, auto jest w naprawdę dobrym stanie. Pytanie tylko jedno: czy i (jeśli tak) gdzie znajduje się filtr kabinowy ? Szukaliśmy, ale bez szczęścia....
Jak masz puszkę klimy po stronie pasażera to filtr jest wsuwany od dołu i mocowany na 4 śrubeczki.
Zaznaczyłem Tobie na obrazku.
Musisz podejść jakimś małym wkrętakiem od spodu.
No właśnie....
Sporo czasu spędziliśmy szukając tych 4 śrubek
Ale teraz przynajmniej mam pewność, że tego filtra tam nie ma
A swoją drogą.... jak może go nie być ?
Pozostawiam to pytanie bez odpowiedzi
win32 [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 11:05
Witam,
Aby zamontować podłokietnik do starszego modelu trzeba zmienić tylne mocowanie tunelu środkowego/linek ręcznego , bo fabryczne mocowanie nie pasuje do podłokietnika
Taki element trzeba pozyskać z rozbiórki innego auta albo dorobić.
Poniżej fotka przed odnowieniem więc lekko zaszło rdzą
kupiłem wczoraj podłokietnik do mojego FL1999 i pomimo zapewnień sprzedawcy o jego kompletności nie dołączył do niego metalowego mocowania widocznego na zdjęciu w powyższym poście.
Na moje nieszczęscie podłokietnik kupiłem "poza allegro" i oczywiscie zero kontaku ze sprzedającym
Może ktoś z Was ma na sprzedaż takie metalowe mocowanie???
win32 [Usunięty]
Wysłany: Pią Lis 22, 2013 19:23
Nie dołączył bo to nie jest element podłokietnika tylko nadwozia auta po 2001 roczniku.
Podłokietnik zapewne jest kompletny i bezproblemowo pasuje do auta z którego został wymontowany. Mocowanie można pozyskać z filetowanego Freelandera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum