Wysłany: Pią Lis 08, 2013 13:04 [R75] Kręci, nie odpala...
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam. Mam problem z Roverem 75. Nagle podczas jazdy zapalił się Check Engine, obroty zaczęły falować i samochód zgasł. Po kilku próbach, po odpaleniu od razu pojawiały się falujące obroty i silnik padał. Kilka miesięcy temu została wymieniona sonda lambda (niestety na używkę), ponieważ był problem właśnie kontrolką z Check Engine. Poza tym, że się świeciła, nic się nie działo. Po wymianie na używkę, kilka miesięcy był spokój, aż do teraz. Czy to ta używana sonda mogła "paść" i stąd te problemy? Czy raczej mogło stać się coś innego? Wiem, że i tak będę musiał jechać do mechanika, ale w tej chwili jest problem, bo auto będzie trzeba holować. Wydaje mi się, że akumulator jest ok, ponieważ samochód kręci, radio, światła, komputer itp. działają.
Dziękuję z góry za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 08, 2013 13:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum