Wysłany: Wto Lis 12, 2013 19:52 [R214]potrafi zgasnąć w czasie deszczu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Mam tego roverka od ponad roku i odpukać żadnych większych awarii. Jedna upierdliwa przypadłość to fakt że zdarza mu się "niestety" rzadko zgasnąć w trakcie jazdy w czasie deszczu. Tzn Odpala normalnie i po kilku kilometrach gaśnie. Kręcisz parę razy i nic. Postoisz 10 - 15 minut i odpala i jedzie jak gdyby nic. Napisałem "niestety'' bo gdyby gasł zawsze albo nie odpalał byłoby chyba łatwiej zdiagnozować, a czasem lało przez tydzień i hulał aż miło. U elektryka stał na deszczu 2 dni i nic. Dwa dni temu trochę popadało i w drodze do roboty po 2 km zgasł, chwilę postałem i pojechałem dalej.
ps wymieniłem na początku akumulator, alternator, bendiks , kable wn, kopukę i palec
Zresztą nie wiem czy to ma coś wspólnego z elektryką, Nie mam pomysłu. Gdzieś od czasu do czasu dostaje się woda a potem odparowuje bo silnik ciepły i jest ok
Może ktoś ma jakiś pomysł.
Dzięki
Ostatnio zmieniony przez bonek2 Wto Lis 12, 2013 21:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 19:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolega bonek2 przewody WN już wymieniał. Dla mnie to cewka na 98%, która przez trochę dziwne miejsce montażu, jest w czasie jazdy w deszczową pogodę zalewana przez wodę.
witam w moim poprzednim 214 si było podobnie tylko że u mnie deszcz i zero jazdy po wymianie cewki zapłonowej pomogło żadna kałuża żaden deszcz samochodu mi nie zatrzymał więc jak kolega wyżej na 99 % obstawiał bym cewkę zapłonową faktycznie jest w takim miejscu że każda kałuża ją moczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum