Wysłany: Czw Paź 31, 2013 10:56 [R214Si 95'] Kilka pytań laika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam Wszystkich,
zwracam się z prośbą o pomoc w kilku kwestiach.
1.Posiadam amortyzatory Bleinstein do Golfa II na tył
oraz sprężyny sportowe przód i tył- jest szansa na to, że mogą pasować do kanciaka (mogę wrzucić foto podglądowe).
2.Pompa wspomagania się poci, ale wszystko pracuje (tak mi się wydaje), jak należy. Patrzyłem na allegro i często można zauważyć, że pompy były myte. Powinna być suchutka rozumiem? Co może być przyczyną pocenia się i czy warto kupić nową/używana z allegro?
3.Z tyłu są klocki czy bębny?
4. Auto mam od miesiąca, jest po wymianie rozrządu, płynów, filtrów, świec.
Na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę i ewentalnie wymienić?
Przewody WN ok. Łożysko na rozrządzie trzeszczy, chociaż był cały wymieniany w maju 2012r.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 31, 2013 10:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1.Posiadam amortyzatory Bleinstein do Golfa II na tył
oraz sprężyny sportowe przód i tył- jest szansa na to, że mogą pasować do kanciaka (mogę wrzucić foto podglądowe).
Nie podejdzie.
grzesk napisał/a:
2.Pompa wspomagania się poci, ale wszystko pracuje (tak mi się wydaje), jak należy. Patrzyłem na allegro i często można zauważyć, że pompy były myte. Powinna być suchutka rozumiem? Co może być przyczyną pocenia się i czy warto kupić nową/używana z allegro?
Wysłany: Czw Paź 31, 2013 15:51 Re: [R214Si 95'] Kilka pytań laika
Cytat:
4. Auto mam od miesiąca, jest po wymianie rozrządu, płynów, filtrów, świec.
Na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę i ewentalnie wymienić?
Przewody WN ok. Łożysko na rozrządzie trzeszczy, chociaż był cały wymieniany w maju 2012r.
Obserwuj stan płynu chłodniczego oraz jego kolor [/quote]
A jak sprawdzić czy mój model posiada abs? Jeden znajomy mówi, że ma bo jest jakaś "wieżyczka" drugi mówi, że nie. Wrzucę rano foty podglądowe silnika.
Mam też problem ch chyba z alternatorem, ponieważ auto kupiłem z nowym aku (mam rachunek i kartę gwarancyjna z 08.13) i niestety aku już tak słabe było, że teraz się ładuje. Sprawdzę szczotki z regulatorem. A jak sprawdzić diody wzbudzenia? Co dziwne mierzyliśmy miernikiem i ładowanie ma ok (ale skacze) nie pamiętam ile było dokładnie, chyba jakoś 13,8.. Mam też podłączony alarm i kable ida od + i - do alternatora (na tym to już zupełnie się nie znam) wrzucę Wam foto..
Jeszcze jedno, co może być przyczyną braku ogrzewania tylnej szyby? Staje się to już uciążliwe zważywszy na pogode.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum