Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sie 2012 Posty: 52 Skąd: k/Lublina
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 21:35 [R25] Zimny nawiew z kratek gdy cały ciepły idzie na szybę??
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Ustawiam pokrętło ciepła na max.
Nawiew na szybę.
Na szybę idzie ciepłe powietrze, zaś przez kratki wentylacyjne
leci jakby na "1" biegu zimne powietrze.
Wiem , że można ustawić że przez środkowy kanał leci zimne powietrze z pominięciem
narzewnicy.
Ja mam suwak przesunięty w pozycję "zamknięty" dolot zimnego poweitrza z zewnątrz.
Czy można w łatwy sposób dostać się do tego kanału z zimnym powietrzem i go lepiej uszczelnić?? U mnie chyba nie jest szczelny.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 21:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co wiem to tak po prostu jest to rozwiązane. Żadnej nieszczelności tu nie ma.
Kiedy przesuniesz lewy suwak w prawo (na kropkę), zamykasz dopływ na kratki i leci przez tylko na szybę.
Chyba, że chodzi Ci o coś innego.
Panowie!
Rover ma coś takiego, jak "zimny nawiew na kierowcę podczas nagrzewania samochodu".
Warunkiem jest, aby suwak lewy nie był przesunięty w kierunku ikony strzałki na człowieczka, a na kropkę. Otworzenie kratek poprzez lewą pozycję w/w przełącznika powoduje to, iż ze środkowe zyskują nadmuch zimny. Poza tym trzeba pamiętać, że aby mieć pełne grzanie z kratek w przy fotelach, to przełącznik regulacji musi wskazywać fotel z dwiema strzałkami (strefa dolna i górna).
Ten mieszany to wcale nie są wszystkie kratki + szyba, tylko część nawiewów i szyba.
Jeśli słabo wytłumaczyłem, to polecam przejrzeć instrukcję Rovera w PDFie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum