Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
Mam problem, mianowicie rozładował mi się akumulator, więc wyciągnąłem go z samochodu i zaniosłem do naładowania do domu. Oczywiście zamknąłem wszystkie drzwi ręcznie, bo centralny bez prądu nie działa. No i tu zaczyna się problem, bo jak chcę otworzyć samochód od strony pasażera za pomocą kluczyka, to bolec zamka nie wychodzi do końca i drzwi się nie otwierają. Coś jakby blokuje kluczyk pod koniec przekręcenia. Od strony kierowcy zamek jest uszkodzony po próbie włamania złodzieja i nie działa. W dodatku nie mam składanych foteli, więc wejście przez bagażnik nie wchodzi w grę... Czy ktoś zna jakiś sposób by otworzyć samochód pomijając kluczyk? Względnie jakaś dobra dusza, która pomogłaby otworzyć za flaszkę? Auto stoi teraz w Głogowie. Nie chciałbym wzywać fachowca, ani wybijać szyby, bo to podobne koszty zapewne by wyszły.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 23:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Mar 2011 Posty: 27 Skąd: Wrocław / Głogów
Wysłany: Sro Lis 20, 2013 09:04
Już sobie poradziłem Trzeba było użyć trochę złodziejskich metod, ale ważne, że zakończone sukcesem.
Jakby ktoś miał podobny problem, służę odpowiedzią przez priv.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum