Wysłany: Sro Lis 27, 2013 20:12 [MG ZS] jaki klucz do wykrecenia czujnika swiatel cofania???
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam wszytkich!!! Szukam i szukam na forum i nie moge znalesc!!!
Mam problem, poniewaz chce sprawdzic czujnik swiatel cofania, bo nie dzialaja mi, ale za hu hu ho hooo... nie moge go wykrecic jaki klucz bym nie wzial, to mi nie pasuje, bo albo jest za duzy albo zamaly!!! A jak podjechalem do 4 warsztatow aby mi go odkrecili to angielscy mechanicy zawolali sobie i tu UWAGA!!! £20 za samo wykrecenie!!! (koszt nowego czujnika w sklepie £10.99) A wiec moje pytanie, czy orientuje sie ktos, moze jakim kluczem sie odkreca czujnik swiatel cofania???
Z gory dziekuje za podpowiedz!!!
Pozdrawiam!!!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 20:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Albo ja masz suwmiarkę to zmierz jaka jest ta śruba i idź do jakiegoś sklepu i kup taki klucz, z tego co zrozumiałem to jesteś w Anglii a to właśnie jakiś angielski rozmiar klucza musi być, bo oni mają te dziwne rozmiary typu 13 i 1/8.
Tak "Marcin1642" jestem w Angli i rzeczywiscie oni tu maja te jakies dziwne rozmiary kluczy. Co prawda sufmiarki nie posiadam ale znajomy ma i jutro popracy do niego podjade i zmierze, kupie klucz i sprawdze czy da sie go wykrecic!!!
gzellus, jak będziesz wymieniał to zrób jakąś fotkę bo i mnie czeka wymiana... Jak się najłatwiej dobrać do tego czujnika w PG1? Zdjąć osłonę silnika czy wykręcić obudowę filtra powietrza?
Raczej łatwiejszy dostęp do czujnika jest od spodu samochodu, w benzynie jest mała osłona silnika wiec nie ma problemu, a dieslu to nie wiem czy trzeba zdejmować osłonę silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum