Wysłany: Czw Lis 28, 2013 20:46 [R420Di]wymiana silnika rover 420 DI a TD ?
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam klubowicze !
mam bardzo ważne i nie cierpiące zwłoki pytanie, wymieniam silnik w swoim roverku gdyz poszła mi uszczelka pod głowicą i nei wiadomo czy nie pękła głowica więc nie ma sensu napawiać . znalazłem inny za 550 zł używany ale to jest silnik od rovera 420 98 rok ale TD a mój jest DI będzie osprzęt pasował ? da sie zamienić, sprzedawca zapewnia mnie że to samo jest, ale chce sie upewnić... czekam na pomoc...
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Czw Lis 28, 2013 21:34, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 20:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie ma czegoś takiego jak Rover TD Jeśli chodzi o silniki serii L ( 2 litrowe turbodiesle rovera montowane również w hondach) to słupek jest ten sam, różnią się pompą i intercoolerem, a przy okazji mocowaniem osłony górnej.
Tak Ci spieszno, że nawet poszukać nie można
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie ma czegoś takiego jak Rover TD Jeśli chodzi o silniki serii L ( 2 litrowe turbodiesle rovera montowane również w hondach) to słupek jest ten sam, różnią się pompą i intercoolerem, a przy okazji mocowaniem osłony górnej.
Tak Ci spieszno, że nawet poszukać nie można
Właśnie szefie szukam kilka godzin już... i tylko znalazłem że jest roznica w sterowaniu pompą... w di automatyczna jest. ..
[ Dodano: Sob Lis 30, 2013 19:15 ]
Teraz Ciekawostka... mam silnik przełozyłem osprzęt.. ale ten silnik ma 3 swiece a nie 4 jak w moim popsutym... jestem ciekaw czy to odpali... i dlaczego są tylko 3 ? całą reszta teoretycznie sie zgadza.. spotał sie ktos z takim czyms ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum