Wysłany: Pią Lis 29, 2013 16:39 [R 214] PILNE Silnik nie chce zapalić
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam. Dziś spotkała mnie przykra sprawa. Po przejechaniu 12 km, normalnym odpaleniu, zostawiłem auto na parkingu, na 10 minut. Niestety przy próbie włączenia silnika klapa. Niby prąd jest, i rozrusznik działa, nie wykazuje rozładowania akumulatora. Co to w takim razie może być? Chodzi mi po głowie, że paliwo może nie dociera skoro rozrusznik stuka chcąc zapalić?
PS, Przy próbie odpalenia, po około 1 sek, kontrolki na desce rozdzielczej zaczynają migać w takt rozrusznika, jaśnieć i przyciemniać się.
Sprawa bardzo pilna, auto stoi w innej dzielnicy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 29, 2013 16:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli kontrolki przygasaja podczas próby rozruchu, najprawdopodobniej akumulator jest za słaby, mialem jakiś czas temu podobnie. Spróbuj uruchomić silnik poprzez kable. Upewnisz sie. Również sprawdź okablowanie.
Jak pisałem sprawdź okablowanie czyli : klemy od akumulatora, mase. Również przyczyna może tkwić w kostce stacyjki oraz elektromagnez rozrusznika, kostki.
Akumulator właśnie ładuję i zobaczymy, jednak niemniej czekam na inne sugestie
[ Dodano: Sob Lis 30, 2013 12:18 ]
I udalo sie odpalic, z problemami, ale jednak za pierwszym razem. Co moglo byc przyczyna takiego naglego rozladowania na postoju? Teraz silnik pracuje ale cos trzesie samochodem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum