Wysłany: Czw Gru 19, 2013 23:23 [214Si 1.4 16V] kolektor ssący do wymiany czy coś inne ??
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam ponownie.Otóż mam kolejne do was pytanie. 2 dni temu wymieniałem głowicę w swoim autku widać różnice teraz sie ładnie zbiera ale problem polega na tym ze jak wrzucam mu biegi, wcisne sprzegło i obroty mu zamiast spadać rosną o jakies 0.5 i drugie pytanie byłem dzis u gazownika i chcialem ustawic sobie gaz ale nie ustawił bo jak mi pokazywał ruszył lekko kolektorem ssącym czy jak to sie tam nazywa (zaraz za silnikiem pod maską tu jak ta listwa wtrysków chyba) ruszył lekko reka do siebie to silnik jakby lekko opadł z mocy a znow jak lekko odchylil obroty same rosły jakby sam sobie gazu dodawał....... stwierdził ze albo uszczelka pod kolektorem albo mam za slabo przykręcony bo caly drży....... tak jakby gdzies sobie sam powietrza zasysał........ jakie mogą byc przyczyny?? prosze z gory o szybkie podpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 19, 2013 23:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na benzynie dobrze jeździ (no raz na jakis czas jakby szrpnął) ale na gazie jak gdzies przy skrzyzowaniu wcisne sprzegło gaśnie to moze byc od tego kolektora??
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Pią Gru 20, 2013 21:11
Jeśli na benzynie nie gaśnie a na gazie i owszem, to sam pomyśl - winna instalacja (gazownik ). Ale faktycznie, dokręć kolektor, bo może Ci i płyn uciekać z pod niego
kolektor dokręcony i nawet gazu nie regulowałem..... śmiga az miło byłem u gazownika i spalanie itp ok wiec tylko tankowac placic i jezdzic tylko szkoda ze placic trzeba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum