Wysłany: Wto Lip 17, 2007 16:56 [R75] Klimatyzacja i woda pod autem
Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Mam może banalne pytanie ale czy to normalne że pod autem pojawia się woda spływająca z parownika klimy ? Chodzi o to że wydawało mi sie że tam jest jakiś odstojnik a nie że woda leci wprost na ziemię ....
Pytam bo jestem troche przeczulony na tym punkcie bo ostatnio w upały ciekło mi z węża chłodnicy, po uszczelnieniu było OK aż do dzisiaj - w pierwszym momencie pomyślałem że znowu cieknie chłodnica ale potem pozmakowałem tej wody i była to zwykla woda więc chyba leci ona ze skraplacza...
to się ciesz że woda pojawia się pod autem ostatnia kumplowi zapchał się taki gumowy spust wody i miał mokre nogi bo woda leciała mu do auta ... btw jak jest woda pod autem tzn że klima działa
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sty 2005 Posty: 51 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 09:21
W moim R pękł ten przewód w początkowym odcinku i woda lała się pod nogi pasażera. A z ciekawostek: wczoraj stojąc w korku na "czwórce" 2 właścicieli Golfów II mnie zaczepiło, że mam straszny wyciek płynu z silnika, pewnie mi "chłodnica poszła".
Witam ; ) mam pytanie, możliwe że jest związane z tym tematem : ) Otóż kupiłem niedawno auto, byłem dziś w galerii, po powrocie na parking zauważyłem dwie plamy wody pod samochodem, tak jakby pod drzwiami po stronie kierowcy i po drugiej stronie od pasażera z przodu. Zajrzałem pod podwozie i zauważyłem tam kilku centymetrowy otwór (po obydwu stronach) - było widać, że właśnie stąd leci woda. Pytanie czy w tym miejscu są jakieś odprowadzenia od wody? Deszczu dziś raczej nie było, więc trochę mnie to zastanowiło
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Kwi 2010 Posty: 208 Skąd: Jastrzębie Z
Wysłany: Nie Gru 22, 2013 13:05
Jak podniesiesz maskę to w podszybiu na brzegach są otwory odpływowe żeby woda spływała pod auto. Nawiasem mówiąc lubią się zapychać np suchymi liśćmi.
_________________ teraz 75 cdt, wcześniej 216 SE i 214 Si może kiedyś jagular...
dexter77, jeżeli miałeś włączoną klime i chłodziła Ci autko to po prostu jest woda z niej, każda klima skrapla wodę i którędyś musi ona wylecieć, rzecz normalna
mocu, jakby miał zapchane te kanały to miałby wodę w "grodzi" auta i w środku na podłodze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum