Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Ludzie mądrzy i niemądrzy pomocy. Zacząłem dłubać bo chciałem sobie nareperować tylne światło przeciwmgłowe i jak zacząłem zwierać kabelki w kostce od włącznika to coś się zaiskrzyło i mi się coś upaliło.Wymieniłem kabelki co się stopiły i wymieniłem bezpiecznik od świateł pozycyjnych bo też padł. W tym momencie nie działa mi klima i nawiewy oraz obiegi wewnętrzny i zewnętrzny. Pomóżcie co z tym zrobić bo nie mogę znaleźć bezpieczników od tych odbiorników. Oraz druga rzecz gdzie jest bezpiecznik od światełek przeciwmgłowych i czy w R600 jest jedno czy dwa? To nie ten pod maską bo on jest tylko od przednich których u mnie nie ma. Bardzo proszę o pomoc bo wiadomo jest zimno i szybki parują a z otwartyymi szybami troszkę zimno jeździć.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Ostatnio zmieniony przez MaReK Pią Sty 03, 2014 01:18, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 22:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to nie lada problem z elektryką . Sprawdzałem w instrukcji obsługi do Hondy Accord. Niestety nie ma nigdzie opisanego światła tylnego przeciwmgielnego. Jest jedynie lewe światło tylne nr 10 lub 13 prawe (skrzynka wewnątrz pojazdu). Ostatnio jak zrobiłem zwarcie w przednich halogenach kolejno sprawdzałem wszystkie bezpieczniki, aż natrafiłem na ten właściwy, przepalony.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Sty 03, 2014 21:07
Aha.No to będę szukał. Dzięki za pomoc. Jeśli ktoś wie gdzie jest bezpiecznik od tych świateł będę wdzięczny.
[ Dodano: Pią Sty 03, 2014 21:07 ]
Nawiew i klima ogarnięte.
Po przekopaniu wiązki,bezpieczników,przekaźników najbardziej prawdopodobną opcją jest włącznik.Po podpięciu włącznika od grzania szyby przekaźnik słychać że styka coś tam ale światło nie świeci. Natomiast po wpięciu przełącznika od przeciwmgłowych w kostkę od grzania szyby grzanie działa. Jak wepnę go tak jak ma być to przekaźnik milczy.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum