Wysłany: Czw Sty 02, 2014 18:22 [MG-ZR] Problem z szyba!!
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2005
Witam wszystkich,mam problem z szyba strona od kierowcy.Silniczek dziala tylko jak podnosze szybe jak chce opuscic nic sie nie dzieje??Mial moze ktos podobny przypadek??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 18:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przełącznik albo przekaźnik nie styka. Przeczyszczenie styków powinno pomóc. Jeśli nie, problem leży głębiej. Przyczyn może być wiele więc zalecam rozpocząć od najłatwiejszych, banalnych usterek typu zluzowany kabelek....
Przelacznik dziala na 100% sprawdzalem na drugiej szybie,przekaznik tez przekladalem i nic nie pomoglo.Zastanawia mnie to ze prad dochodzi i silniczek dziala tylko w jedna strone???
Silniczek jest na prąd stały. Jak zmienisz mu potencjały/bieguny, będzie kręcił w przeciwną. Tak też spróbuj. Jeśli silniczek się zakręci w drugą stronę, to będziesz wiedział, że coś po stronie styków. Multimetr w dłoń i sprawdź przejście. Wg mnie coś nie łączy i/lub nie dostaje któregoś z potencjału (+, -).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum