Wysłany: Sob Sty 04, 2014 20:02 [R416] wspomaganie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Czym może być spowodowane, że kierownica chodzi raz lekko(czasem zdecydowanie za lekko) a czasem z dość dużym oporem? Praktycznie przy każdym skręceniu inaczej.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj!
Miałem to samo u siebie, wspomaganie na zimnym silniku chodziło jak w starze, natomiast po rozgrzaniu kręciłem jednym palcem, choć nie zawsze. Słychać też było jakby buczenie przy skręcie. Rozwiązanie banalne, wymieniłem płyn w całym układzie wspomagania koszt około 20zł, kilka minut roboty, teraz ciesze się idealnym działaniem. Instrukcję można znaleźć na forum, ja nie odpinałem przewodów od cewki, wyciągnąłem bezpiecznik silnika, rozwiązanie szybsze i mniej kłopotliwe. Pozdrawiam!
...zalej płyn, odpal auto i kręć kierownica od skrajnego jej położenia do skrajnego i tak kilka razy az przestanie skrzypieć, piszczeć i drgać Co chwile sprawdzaj poziom i dolewaj az nie bedzie ubywac i uklad całkowicie sie uciszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum