Wysłany: Pon Sty 06, 2014 15:27 [r200] problem z sprzęgłem po wymianie skrzyni
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam. Jestem po wymianie skrzyni biegów w moim roverze. Wymianą zajął się moj znajomy, przed wymianą rover ruszał z miejsca jak szalony trosze więcej gazu i od razu palił gumy, sprzegło brało mniej więcej z połowy. Podczas wymiany stwerdził że okładzin sprzęgła jest jeszcze wystarczająco. Niestety po wymianie sprzęgło bierze dosłownie z samej góry , niemożliwe jest dynamiczne ruszenie. Dzisiaj zrobiłem test postawiłem auto pod górką, zaciągnąłem ręczny na 3 ząbki i próbowałem ruszyć w rezultacie auto stało w miejscu obroty rosły i zadymiło się spod maski. Co może być przyczyną sprzęgło do wymiany???
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Sty 06, 2014 17:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 06, 2014 15:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy łapa sprzęgła chodzi luźno. Poszukaj pod hasłem łapa sprzęgła. Często się zaciera i są problemy ze sprzęgłem. Jak była skrzynia wymontowana i leżała niewiadomoile nie ruszana, to i łapa może nie chodzić za lekko.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum