Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2002
Witam serdecznie wszystkich klubowiczów.
Mam pytanie czy skrzynia biegów z Roverka 45 1,6 16V z 2005 będzie pasowała do mojego z 2002. Mam ten sam silnik oraz sprzęgło hydrauliczne.
Bardzo proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 23, 2011 20:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam potwierdzam, lepiej znaleźć taką z 1,6 to są te samo skrzynie o innych przełożeniach, łapę można przełożyć czy jest na linke czy z wysprzęglikiem.
Na korzyść skrzyni 1,6 przemawia moim zdaniem oszczędność paliwa gdyż przy takiej samej prędkości obrotowej silnika na skrzynce 1,6 na liczniku będziesz miał 10km/h więcej. No i większy komfort ze względu na hałas.
Przynajmniej tak było u mnie a skrzynie wymieniałem 3 razy i wiem co mowie, niestety bylem zmuszony do swojego 1,6 wstawić od 1,4.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum