Wysłany: Pon Sty 13, 2014 20:59 [R75] problem z zamykaniem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam.
mam problem mianowicie rano otworzyłem samochód normalnie tak jak zawsze po dojechaniu do pracy zgasiłem wysiadłem i chcac zamknac jak zawsze pilotem nic cisza nie zamyka ani z kluczyka ani w środku przyciskiem do zamykania... pomocy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 20:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź czujnik otwarcia drzwi kierowcy. Objawy które opisujesz występują przy niedomkniętych drzwiach kierowcy, lub czujniku wskazującym na otwarcie. Mam tak czasami podczas dużych mrozów. Wyświetlacz sygnalizuje otwarte drzwi pomimo ich zamknięcia, centralny otwiera zamki bez problemu, jednak nie zamyka.
Wysłany: Wto Sty 21, 2014 22:38
Potraktuj intensywnie środkiem do zamków lub WD 40 każdą szczelinę w drzwiach przy zamkach. Mi pomogło. rozpuściło gęstą warstwę smaru i wody. Powodzenia
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 00:09
u mnie jak któreś dżwi są niedomknięte lub styk w zamku przymarznięty to zamek zamyka wszystkie inne drzwi i daje sygnał klaksonem że któreś są niedomknięte i ich nie zamknął
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
witam.
mam problem mianowicie rano otworzyłem samochód normalnie tak jak zawsze po dojechaniu do pracy zgasiłem wysiadłem i chcac zamknac jak zawsze pilotem nic cisza nie zamyka ani z kluczyka ani w środku przyciskiem do zamykania... pomocy
I jak udało Ci się naprawić???
Niestety dopadła mnie ta sama usterka- nie mogę nawet ręcznie wcisnąć przycisku zamykania który jest w drzwiach a mróz jest taki że.............. auto otwarte poczeka chyba do wiosny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum