Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam
Jestem tu nowy na forum, szukałem tego rozwiązania,ale nie do końca wiem czy w moim przypadku do wymiany jest termostat. A mianowicie posiadam rovera 420 diesel z 1996r. w którym nie działa ogrzewanie, lekko grzeje dopiero po przejechaniu ok 15km a wskazówka od temperatury zaraz przy odpalaniu silnika pokazuje max. temperaturę, ale silnik pracuje dobrze i nic nie przegrzewa się tylko wskazówka wskakuje na samą górę. Nie ma żadnych wycieków olejów i płynów( wszystkie są w normie), niedawno również wymieniałem pompę wody i chłodnicę. Proszę poradźcie co może być przyczyną, czy możliwe że to termostat do wymiany?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Czw Sty 23, 2014 08:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 19, 2014 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no termostat jest całkiem rawdopodobny, ale proponuję najpierw zacząć od naprawienia wskazań temperatury ... są dwa czujniki ... jeden od kompa a drugi od wskaźnika w zegarach. Ten od zegarów jest jednopinowy, wkręcony z boku od strony paska alternatora. A może masz gdzieś zwarcie przewodu od tego czukjnika do masy Wtedy właśnei bedzie się tak zachowywał jak u Ciebie, czyli od razu na samą górę skali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum