Wysłany: Wto Gru 03, 2013 18:10 [R75] Znikło paliwo z jednej komory zbiornika rover nie pali
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam.Rano tankuje auto za stówke wskaznik paliwa był na 1/2 i jazda zrobiłem ok 100km mała przerwa na kawke ,wsiadam do rovera i nie chce odpalić.paliwa pomiędzy 1/4 a 1/2 wogóle nie brałem paliwa pod uwage. O co kaman:pomyślałem, nigdy nie było z nim problemów.po godzinie kombinacji w końcu otworzyłem zbiornik paliwa od str.pasażera no i sahara nie ma beny .byłem roz....ny. przecież na wskaźniku pokazuje ze jest.otworzyłem zbiornik z drugiej strony a tam pełno beny.podskoczyłem na stacje kupiłem 5litrów i zalałem auto odpaliło za pierwszym razwm.może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi???
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 03, 2013 18:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Wto Gru 03, 2013 21:02
Jest jeszcze druga pompka pod maską, która podaje paliwo do silnika.
Ta w baku wyrównuje tylko komory, możliwe że to z tej pustej komory idzie dalej do silnika. Wszystko wiem z
forum, od ludzi bardziej znająccych się na rzeczy. Możliwe że to nie pompka zepsuta, tylko sterownik.
Czesty problem. Ja temat pokonalem na zawsze, zastosowalem polaczenie komor wezykiem. wyjscia zamontowalem w dnie baku w kazdej z komor i polaczylem zbrojonym wezykiem o przekroju 10mm. Ulkad prosty i niezawodny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum