Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam tak jak w temacie nie mogę nigdzie znaleść sklepu internetowego gdzie bym mógł kupić czujnik ciśnienia paliwa wysokiego magistrali paliwowej. Za każdym razem dostaje odp typu: "Czujnik ciśnienia paliwa - dostępny tylko w serwisie jako Oryginalna Część Zamienna."
Czy ktoś by mógł mi pomóc gdzie taką cześć mógł bym zamówić Jestem z trójmiasta wiec może być też sklep stacjonarny w okolicach.
Mój serwis rovera w Gdańsku to jest żenada powiedzieli że sam ma sobie załatwić czujnik a oni mogą potem go zmontować ewentualnie..... I to był oficjalny serwis rovera.....
dostałem namiary żeby tu kupić tomateam.pl ale od 2 tygodni nikt tam telefonów nie odbiera tzn cały czas jest wyłączony.
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Maj 22, 2011 09:48, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam.Nie moge odpalić auta,rozrusznik kręci,pompa w baku działa i nadal nic.Dolałem paliwa i nadal nic.Po podłączenia do komputera wyskoczył błąd czujnika ciśnienia paliwa,wymieniłem go i nadal nic ,wciąż jest ten sam błąd.Nie wiem co dalej robić,może ma ktoś jakieś pomysły.
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Czw Lut 06, 2014 18:25
sprawdź przewody od komputera do czujnika,po odłączeniu tego czujnika auto powinno odpalić i pracować w trybie awaryjnym wiec może zwarcie w przewodach??
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Dzięki.Dziś kupiłem kolejny czujnik i jutro sprawdze czy po wymianie odpali a jak nie to sprawdze twoj pomysł.Zapomniałem dodać ze po odłączeniu przewodu paliwy przy filtrze i przekręceniu stacujki paliwo leci ale jakoś słabo,wymieniłem pompe w baku i nadal to samo.
Dzięki.Dziś kupiłem kolejny czujnik i jutro sprawdze czy po wymianie odpali a jak nie to sprawdze twoj pomysł.Zapomniałem dodać ze po odłączeniu przewodu paliwy przy filtrze i przekręceniu stacujki paliwo leci ale jakoś słabo,wymieniłem pompe w baku i nadal to samo.
Pompa w baku nie ma nic do ciśnienia. Ciśnienie generuje pompa zawieszona na skrzynce akumulatora. Ta w baku tylko przelewa paliwo z jednej komory zbiornika do drugiej.
Paliwo powinno dawać bardzo mocno, ciśnienie około 4bar
Wymieniłem kolejny czujnik ciśnienia i nadal bez zmian,po odłączeniu wtyczki od czujnik-bez zmian.Mechanik sprawdza pompe wysokiego ciśnienia bo prawdopodobnie nie podaje paliwa.Wieczorem będę coś wiecej wiedział.
Wyszła na to że chyba pompa wysokiego ciśnienia.
Pompa wymieniona i nadal nie chce odpalic.
Kto ma jakies pomysły?
[ Dodano: Pon Lut 24, 2014 14:44 ]
Czy można regenerować tą pompę i gdzie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum