Wysłany: Wto Lut 04, 2014 22:12 [R400] Po zagrzaniu silnik (1,4) traci moc i fajują obroty.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Silniczek pracuje dobrze, nie ma spadków mocy, czy jakiś przerywań oraz pali bez problemu nawet ujemnych temperaturach, lecz niestety po przejechniu 20-30 km silnik traci moc, zaczynają falować obroty i gaśnie, objawy podobne do tych jak braknie nam paliwa w baku. Po odczekaniu paru minut zapala noramlnie i można z kilometr ujechać znowu z pełną mocą i historia sie powtarza. Zakładając że to nie pompa paliwa, filtry, świece to czy może to być czujnik wału, cewka, komputer? Czy błędy wyjdą przy diagnostyce komputerowej (są zapisywane do czasu wykasowania w momencie danej usterki nawet jak minie?) ? Z góry dzięki za info..
Ostatnio zmieniony przez cagiva Wto Lut 04, 2014 23:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 04, 2014 22:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeżeli masz problem na ciepłym a jak ostygnie to działa wszystko to czujnik wału do wymiany a tematów o czujniku to chyba najwięcej wiec poszukać tylko
Czujnik wału wczoraj wymieniony, lecz niestety to samo 25 km ptrzejechane dość ostro na obrotach i dzieje się to samo, odczekałem 5 minut i silnik działą poprawnie.. Jak działa system odcinania paliwa po przekroczeniu 7 tyś obrotów czy może być on uszkodzony? Jakie są objawy uszkodzonej cewki zapłonowej i czy to możliwy powód mojej usterki. Jak sprawdzić cewke.. Może jakieś inne możliwości?
Olej wymieniony, płyn chłodniczy jest, dziś wymienione przekaźniki od sterowania pompą paliwa i wziety na próbę. Przejechał 22 km i silnik przestał działać, zapalił po chwili i dusił przy wcisnieciu gazu. Po ostygnieciu (5minut) zrobiłem kolejno 15km i 13 km z tym samym efektem..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum