Wysłany: Nie Sty 15, 2012 21:01 1% podatku dla potrzebujących
Witajcie!
Zbliża się czas rozliczeń podatkowych. Jak wiemy od wielu lat można przekazywać 1% podatku na pomoc fundacjom na przykład. Gdyby ktoś z Was miał chęć uczynić ten drobny gest zachęcam do pomocy Oli. Mamę Oli znam z czasów liceum. Jest to naprawdę fajna i twarda babka, ale jak wiemy na wszystko dziś potrzebne są pieniądze. Tym bardziej ich brak boli, kiedy potrzeba ich na leczenie dziecka.
Na stronie Oli Lewandowskiej możecie przeczytać o schorzeniu, na które ona choruje prawie od urodzenia. Znajdziecie tam również historię jej choroby i walki, którą razem z mamą staczają każdego dnia. Podane są tam również dane potrzebne do przekazania 1% podatku należnego państwu. Adres strony: http://www.ola.pierwotne.pl/ .
Wszystkim, którzy uczynią ten drobny gest dla Oli z całego serca bardzo dziękuję.
Jednocześnie zachęcam, aby w tym temacie zamieszczać dane innych fundacji, na które można przekazywać pieniądze. Jest ich na pewno bardzo wiele, a niektóre z nich bliskie są Waszemu sercu.
Bardzo proszę o nie umieszczanie postów typu: przekazałem, wpłaciłem, a jedynie podawanie danych instytucji, fundacji itd.
_________________ Pozdrawiam Monika
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 21:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To ja zachęcam na wpłatę 1% na rzecz Muzeum Kolejki Szprotawskiej w Zielonej Górze adres naszej strony -> http://kolejka.ptkraj.pl/
Już niebawem staniemy się prawowitym właścicielem budynku który w pierwszej kolejności wymaga kapitalnego remontu. Mamy już gotowe projekty, kosztorys, muzeum zostało zarejestrowane w Ministerstwie Kultury. Dzięki nam kolejka ta została wpisana do rejestru zabytków. Mamy już dogadane aby sprowadzić do Zielonej Góry parowóz z 1909r który również wymaga remontu.
Sam osobiście działam aktywnie na rzecz remontu budynku, jestem autorem projektu muzeum stąd moje zaangażowanie w tej sprawie. Za wszelkie wpłaty wielkie dzięki!
Dane potrzebne do wpłaty 1%
numer KRS: 0000034833
poz. 126 Polskie Towarzystwo Krajoznawcze – Muzeum Kolejowe
Chciałbym zachęcić do przekazania swojego 1% dla Kubusia.
Jest to synek mojej koleżanki z podstawówki, chociaż bardzo dawno się nie widzieliśmy, to swoim 1% staram się ich wspomóc.
Nazwa OPP: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
KRS: 0000037904
a w polu „informacje uzupełniające – cel 1%”:
11690 Matusiak Jakub Tymoteusz
My już tradycyjnie od paru lat nasz 1% przekazujemy na rzecz synka naszej koleżanki, Dawidka Kościewicza. W skrócie, nigdy nie myślałem, że tyle schorzeń można zmieścić w tak drobnej i kruchej osóbce
Ja swoje skromne 1% przekazuję na rzecz siostrzenicy mojej żony. Jakby ktoś chciał się przyłączyć to zapraszam:
Nazwa OPP: Fundacja AVALON
KRS: 270809
cel szczegółowy: Gmiąt, 708
Jak ktoś chce więcej informacji to można poczytać na stronie:
http://ania_sma.vooa.pl/
albo pytać na pw
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
JacekJ [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 22:18
A ja swój 1% podatku przekazuję na rzecz ciężko chorych dzieci z Kresów.
Expatria http://www.1procentdzieciom.pl to jedyne stowarzyszenie jakie znam które właśnie zajmuje się polskimi dziećmi że wschodu. Oczywiście są to dzieci najuboższe, bardzo chore, te które najbardziej potrzebują naszej pomocy. Polecam Expatrię Waszej uwadze.
witajcie
Maja jest córka mojej dobrej koleżanki , jak możecie to pomóżcie .
KOCHANI!
Mam wielką prośbe oddania 1% na moją Hanusie.
Hania urodziła się jako wcześniak z wagą 780g w 25tyg. Po długotrwałym leczeniu i pobycie w szpitalu Hania z dnia na dzień robi postępy. Na chwile obecną potrzebna jest intensywna rehabilitacja.Pokażcie że macie wielkie serduszka.
Rozliczając PIT wpisz w pozycji Numer KRS" 0000037904" a w pozycji Cel szczegółowy 1%"0000020363 Galant Hanna".
Z góry dziękujemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum