Wysłany: Pią Lut 21, 2014 16:09 [R75] od czego ta wtyczka
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Miałem małą przygodę i wyrwało mi dolną osłonę od rejestracji z przodu, i właśnie chyba ta osłona wyrwała mi również osłonę prawego reflektora przeciwmgielnego. Nie pisze już o pęknięciu listwy chromowej i porysowaniu zderzaka. Zauważyłem że obok właśnie tego reflektora wisi mi jakiś kabel z wtyczką. Nie wiem od czego to jest. Kontrolka od świateł nie pali się bo myślałem że to może od tego reflektora ale jakby wyrwało wtyczke to chyba razem z lampą. Od czego może mieścić się wtyczka w tym miejscu? Narazie ją schowałem za dolny grill.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 21, 2014 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W tej chwili byłem na myjni bo był uje..... że szok i bałem się że zaleję coś. Zakleiłem więc go taśmą izolacyjną. Dziś już nei dam rady fotki zrobić. Temperatura jest dobra, nic nie świruje. Przejechałem trasę z tym i nic się nie działo. A może to od klaksona? Jutro będę szukał od czego to bo dziś już nie mam jak.
Światła przeciwmgielne działają więc to nie to. Klakson również działa. Włączyłem klimę ale wiatrak się nie załącza. Mam pytanie czy przy 5 stopniach on musi się włączyć czy dopiero się włącza jak jest cieplej?
Jak dasz nawiewy na szybę i temp. 16C to powinien się włączyć (tzn. u mnie się włącza)
U mnie działają wszystkie biegi, ale w tej sytuacji włącza się na najwyższym.
Załącz fotkę, będzie łatwiej
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Mam prośbę, czy mógłby ktoś zobaczyć w sowim R75 czy ten czujnik temp. zewnętrznej jest wsadzony (wpięty) w takie zaczepy co wystają jakby z wewnętrznej strony zderzaka w kierunku silnika. Jak się wsadzi głowę pod rejestrację to widać parę takich zaczepów. Ja wsadziłem w jeden z nich po nawet mi pasował, tym dziubkiem na czujniku do przodu jazdy. Nie wiem czy dobrze, czy to może powinno leżeć. Tylko czy wówczas od drgań nie zeświruje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum