Wysłany: Pon Lut 17, 2014 22:10 [rover 75] komputer pokladowy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Mam pytanie czy komputer pokladowy w roverze pokazuje dokladnie spalanie czy jest zaklamany? Srednie pokazuje mi przy delikatnej jezdzie do 6,4l zaznacze ze mam zrobiony kapitalny remont silnika.
Ostatnio zmieniony przez kazik-stolarz Pon Lut 17, 2014 22:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 22:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kazik-stolarz, popraw tytuł tematu to po 1.
A po 2.gdzie to spalanie sprawdzasz? Masz R z wyświetlaczem centralnym czy sprawdzasz na wyświetlaczu przebiegu?
Jaki dokładnie silnik masz?
silnik 1,8 bez turbo. Na wyposazeniu byl z wyswietlaczem centralnym ale zmienilem na zwykly bo stary wyswietlacz byl nie czytelny, i sprawdzam na tym od km
kazik-stolarz, możesz skasować wskazania z punkcie 21. komputera i potem sprawdzić wskazania. Poza tym wskazania komputera można "dostroić" aby zgadzały się z dystrybutorem. A z ciekawości sprawdź przed skasowaniem wartość w punkcie 20.0 komputera.
Ok. Jutro to sprawdze. Pamietam ze przed remontem spalanie mialem w granicach 8.5l i dobrze mi pokazywalo. Pobawie sie tym jutro. Dzieki za pomoc. Pzdrawiam
[ Dodano: Wto Lut 18, 2014 10:26 ]
Wartośc w punkcie 20.0 wynosi 1000. Skasowalem na punkcie 21.0 i srednie spalanie pokazalo 12.0 lecz zacząłem jezdzic i zaczelo spadac do 6,5
Wysłany: Sro Lut 19, 2014 20:39
kazik-stolarz napisał/a:
Wartośc w punkcie 20.0 wynosi 1000. Skasowalem na punkcie 21.0 i srednie spalanie pokazalo 12.0 lecz zacząłem jezdzic i zaczelo spadac do 6,5
Tak jest prawidłowo. Te 1000 to korekcja i możesz ją zmienić aby mieć dokładne spalanie wyliczone ze zbiornika i przejechanych kilometrów. Czytaj o tym na forum b juz było.
ja ustawiałem to raz i powiem Ci że potem względnie komp się zgadzał z dystrybutorem tylko trzeba jeździć jednym stylem a potem kasowałem ustawienia i już nie zwracałem uwagi na to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum