Wysłany: Pon Lut 17, 2014 23:34 [R75] Jaki tłumik do R75 CDTi po face lifingu ?
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Czeka mnie wymiana tłumika końcowego.
Poszperałem na forum, ale nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi na pytanie jaki tłumik końcowy zamontować.
Piszecie o firmie BOSAL (290-967) ale cena prawie 800 PLN jest troszkę przytłaczająca.
WALLKER z kolei jak czytam jest głośny.
Znalazłem jeszcze producentów IZAWIT i ASMET (tego ostatniego ze względu na hałas nie polecacie).
Ktoś pisał o tłumiku od VECTRY ponoć efekt ten sam jakby się wstawiło BOSALa.
Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami w tym temacie jak zwykle będą one bezcenne z pewnością nie tylko dla mnie
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 15:31 [R75] Jaki tłumik do R75 CDTi po face lifingu ?
haszczyc napisał/a:
sebols, po lifcie masz roverka i już tłumik do wymiany?
No co zrobić, nie widzę dziury ale już odchodzi mi jego wierzchnia warstwa i Roverek głośniej "pierdzi".
Niebawem mam przegląd więc chcę go do tego czasu wymienić.
Niestety jak kupowałem Roverka to tłumik błyszczał jak psu wiadomo co a teraz na skutek wysiłków naszych drogowców sypie się jak choinka po trzech królach
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 18:14 [R75] Jaki tłumik do R75 CDTi po face lifingu ?
dzelo23 napisał/a:
Mój trzeci rok się sypie i nic głośniej nie pracuje może masz dziurkę gdzieś na rurze
Bardzo możliwe, tak czy inaczej chcę go wymienić i mieć to z głowy.
[ Dodano: Wto Lut 18, 2014 18:14 ]
damiwr napisał/a:
ja mam wallkera i jest dość głośny po mieście nie męczy tak jak w trasie
i zastanawiam się nad podmianką na coś normalniejszego.
więc będę śledził temat
No sam widzisz i bądź tu mądry i coś wybierz.
Dlatego liczyłem że może ktoś doradzi jakiś zamiennik ktoś pisał o tłumiku od Vectry, że ponoć jest cichy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum