Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Koledzy. W wyniku stłuczki jestem zmuszony wymienić prawy reflektor z przodu. Odkręciłem 2 śruby mocujące go od góry, ale nie chce wyleźć. Chyba trzyma go zderzak. Czy może mi ktoś z Was pomóc?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 17, 2014 13:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Trzyma go zderzak i zatrzask na rogu przy kierunkowskazie (ewentualnie jeszcze jeden zatrzask, po drugiej stronie. Ale z reguły jest on połamany )
[ Dodano: Pon Mar 17, 2014 17:03 ]
a ze zderzaka wystarczy odkręcić śrubę przy błotniku, te cztery plastikowe nakrętki z góry i śrubę pod tablicą, lampa powinna wyjść po odchyleniu.
_________________ Sprzedam dużo gratów do R200 SDi
Do takiej operacji najlepiej zdjąć zderzak przedni ale niekoniecznie.
Wystarczy go odchylić.
Zdejmij przednią tablicę rejestracyjną i ramkę tablicy, pod nią zobaczysz śrubę, wykręć ją.
Odkręć cztery z góry po podniesieniu maski.
Odkręć śruby nadkola prawego które trzymają jednocześnie boki zderzaka i odchyl cały zderzak, tylko nic na siłę.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum