Wysłany: Pon Mar 03, 2014 16:06 [mg zr] przerobka reflektora
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam musialem wymienić reflektor do mojego mg i niestety kupiłem zwykly a nie wersje black (srodek czarny) da się go rozmontować i jakos pomalować ?|
i jeszcze jedna sprawa moje auto bardzo długo stało u blacharza i teraz pali się kontrolka checkengine przejmować się tym >?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 03, 2014 16:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawę kontrolki trzeba wyjaśnić dla własnego spokoju.
Valeo rzekomo stosuje "sztywny klej do szyb"* i podgrzanie na nic się zda.
Jeśli Ci się uda, czego Ci życzę, to pamiętaj kupić czarny matowy lakier do plastiku. Wg mnie będziesz musiał pomalować również drugą lampę, żeby nie różniły się odcieniem.
Najlepszy sposób do naszych lamp to piekarnik
ja robiłem opalarką trochę nerwów i zeszło
zamiast malować polecam zmyć chrom i wypolerować czarny już wtedy plastik efekt w 100% lepszy a pomalowanie na chrom odejdzie dość prędko
chrom w ramkach lamp to tylko taka farba jak odbłyśnik i łatwo zejdzie
druga sprawa bardzo uważaj na odbłyśniki bo właśnie bardzo łatwo może zejść nawet przetarcie palcem z matowi go a próba wyczyszczenia skończy się z odbłyśnikiem na szmatce do sklejenia kupiłem specjalistyczne sylikony do lamp niestety ktoś z szafki mi za jumał i poradzić sobie musiałem masą klejąco uszczelniającą APP 100% poliuretan 50sHa
Powodzenia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Mar 05, 2014 09:28
tuners napisał/a:
zamiast malować polecam zmyć chrom i wypolerować czarny już wtedy plastik efekt w 100% lepszy a pomalowanie na chrom odejdzie dość prędko
Potwierdzam, niedawno przez przypadek zmyłem chrom czyszcząc klosz od przedniego kierunkowskazu, wiec jak ktos chce miec kierunki black w zderzaku, wystarczy ciepła woda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum