Z wydechu obstawiam ja tez tak mam wydaje sie ze jak by sie gdzies ulatnial a to z wydechu zaciaga. Ale mozesz kupic taki tester w areozolu i psiknac pod maska po parowniku, przewodach idt
Coś mi się nie chce wierzyć że z wydechu zaciąga do wnętrza poprzez wlot powietrza który jest przecież na podszybiu z przodu.
Jak z wydechu to spalony a to zupełnie inny zapach i już tak nie czuć wyraźnie.
Gazownik gazownikiem ale ja bym to jeszcze sprawdził dokładniej.
Wlej do butelki ze spryskiwaczem mieszaninę wody z mydłem i popsikaj elementy LPG po maską. To taka wersja pianki dla ubogich ale działa bardzo dobrze. Odpal auto przełącz na gaz, tam gdzie jest nieszczelność będą szły bąbelki.
Psikaj nie tylko na parownik ale też na węże od filtra i małe wężyki zaraz przy ściance grodziowej, tam też przechodzi gaz.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
jak bedzie zle ustawiony gaz np bedzie za bogata mieszanka to wszystko moze sie nie dopalac, a jaki masz LPG sekwencja czy zwykły ? mozesz posprawdzac weżyki czy dokrecone sa dobrze ten co idzie od parownika do filtra i dalej do wtrysków.
wloty z nadszybia to chyba tylko zimnego powietrza a ciepłe to chyba bierze z skądś indziej
Powietrze zawsze wlatuje z kratek między szybą przednią a maską.
Zimne leci od razu do kabiny a jak ustawisz ciepłe to po drodze przelatuje przez nagrzewnicę, (to taki malutki kaloryfer) Nagrzewnica zaś podgrzewana jest płynem chłodzącym silnik.
Jak masz nieszczelność układu wydechowego blisko silnika to możesz czuć bo zaciąga do kabiny ale to zupełnie inny zapach gazu spalonego. (nie jest tak ostry)
Podjedź gdzieś gdzie spawają tłumiki niech zerkną, jak jest dziurka to zaspawają.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum