Wysłany: Czw Maj 14, 2009 12:10 [r200 '98] jaki klucz do tylnych tablic rejestracyjnych?
Jak w temacie, nieco mi się przechyliły i są krzywo, a ja tam nie widzę nawet żadnych otworów poza dwoma okrągłymi... co mnie zdziwiło, a chcę poprawić tą rejestrację.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 12:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam pytanko. W twoim garażu na fotkach widzę że tylny zamek od klapy masz czymś zabezpieczony. Mi robi się tam trochę brzydko i czymś chętnie bym to zabezpieczył. Można wiedzieć co tam masz za kółeczko dookoła? To jakaś guma?
Nie, to nie guma, został tam wstawiony sztuczne tworzywo z gumą, niestety zbierała mi się tam rdza i nie dało rady tego zwalczyć, problem znikł po wstawieniu odrobiny plastiku w tym miejscu i zabezpieczeniu wcześniej tego miejsca
ywis, zmieniałam tablice w moim R. Samochód przyjechał z Belgii więc i ramka była do wymiany. Odkręciłam ramkę zwykłym krzyżakowym śrubokrętem. W blasze są po prostu dwie dziury w które się wkręca wkręt. We wszystkich ramkach jest mnóstwo otworów więc na pewno któryś dopasujesz tak, żeby wszystko wisiało prosto.
Ok, rozumiem że ta dolna część jest na zaciski, wystarczy czymś podważyć, a tablica wyjdzie dołem, dobrze myślę, a pod nią ukażą się śrubki, które mocują ramkę do której jest włożona tablica i to ramka jest właśnie krzywo założona.
Dokładnie tak. A od ramki zależy gdzie są te zaciski. Spotkałam się też z takimi ramkami, w które żeby włożyć rejestrację trzeba było wsunąć najpierw jedną jej stronę, a potem ją lekko wygiąć i wsunąć drugą.
No wszystko ok, ale u mnie jednak jest jakoś dziwnie przymocowane to wszystko, ogólnie mam ramkę krzywo, a rejestracji nie chcę ruszać, bo i tak nie mam jak, bo jest na dziwne śruby przykręcona, bardzo dziwne, nie posiadam takiego klucza w ogóle... Normalnie zdziwiony jestem...
Jutro, bo dziś jestem w pracy i nie mam jak, a jutro będę pucował autko, więc zrobię zdjęcie i wrzucę tutaj, sami się zdziwicie jeden + tego wynalazku to to, że rejestracja kompletnie nie lata i podczas zamykania bagażnika zamyka się on cichutko, no ale jest krzywo, co mnie "kuje" w oczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum