Wysłany: Nie Mar 23, 2014 20:34 [Rover 214] szarpie
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam. W moim roverku zauważyłem pewnie problem otóż jadąc sobie samochodem na jedynce obroty do 2 tyś strasznie szarpie ,ale gdy dodam gazu i trzymam ok 3-4 tyś jest ok . Roverek jednak szarpie przy zmianie biegów pojedyncze szarpnięcie ,gdy sprzęgło puszcze delikatnie troszke mniej ale jednak ,dodam że moge kombinować na różne sposoby ale i tak szarpnie . Czy te rzeczy są powiązane i co może być przyczyną ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 23, 2014 20:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem podobne objawy - najpierw delikatne szarpanie na 2/3 biegu przy 1,5-2tys obrotów przy przyspieszaniu, z biegiem czasu było coraz gorzej - szarpanie przy ruszaniu i na każdym biegu.
Wymieniłem kable + świece dziś testowałem i auto jeździ zdecydowanie lepiej, nie szarpie, równe obroty i lepiej się zbiera - odmłodzone o 10 lat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum