Wysłany: Pią Mar 07, 2014 22:12 [R45/MG ZS] Jak zdemontować deskę rozdzielczą?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Siema Ludziska,
Chciałbym zdemontować deskę rozdzielczą bo ma tendencje do poskrzypywania.
Nie odpuszczę dopóki nie zlikwiduję tego paskudnego świerszcza.
Czy możecie wspomóc radą, fotkami, manualem, czym kolwiek abym nic nie uszkodził podczas demontażu deski rozdzielczej?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Mar 11, 2014 08:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 22:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2003 Posty: 193 Skąd: Konin
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 07:37
Witaj
Aby zdemontowac deske w rover 400 lub 45 nalezy zaczac dokonsoli srodkowej.
Jak tego dokonac pokazuje film z youtobe:
m.youtube.com/watch?v=NXhEn5n2FDA
Pozniej zegary to jest banalnie proste. Aby zdjac deske musisz pozbawic ja wszystkiego co jest dodatkowe: oslony, schowki, po obu stronach masz zaslepki a pod nimi sruby, jak juz zdemiesz konsole srodkowa oraz osony pod kierownica i schowek u pasazera widac mocowania, a nie zapomnij wyjac kratek wentylacyjnych tej od gory rowniez.
Chlopie ale musiala Cie ta deska zdenerwowac.
sporo filmikow serwisowych jest w necie.
[ Dodano: Sob Mar 08, 2014 07:37 ]
Demontaz zegarow:
m.youtube.com/watch?v=ET_u-1NxC3U
_________________ R75 Tourer PN53721
R75 Salon PN68140
sobierw, dzięki, chyba niedługo się tym zajmę,
bizon, nie zgodzę się, rozbieram to właśnie po to aby usunąć piski i poprawić kilka detali, które mnie drażnią.
BTW - wiem co robie, nie pierwszyzna, grunt to wiedzieć co i gdzie aby zaoszczędzić czasu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum