Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2002
Witam
Chcę kupić Rovera 25 dzisiaj doszło już prawie do transakcji ale zaniepokoiły mnie dwie rzeczy:
1. Pedał sprzęgła bierze przy samej podłodze i bardzo krótko, ojciec twierdzi że się kończy i nie warto się w to pchać.
2. Palił się "Check Engine" cały czas podczas jazdy próbnej, sprzedawca twierdził iż to wina pogody(deszczowo i wietrznie).
Prosiłbym o opinię na ten temat gdyż sam nie wiem czy warto kupić to auto z tymi mankamentami.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 16, 2014 17:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Utargowałem już tyle z tego względu iż w aucie jest do wymiany przednia szyba małe wgniecenie na masce i błotniku(po potrąceniu rowerzysty), auto jest z Niemiec, pierwsza rejestracja w Niemczech 2003, 98 tyś przebiegu udokumentowane, zero rdzy i kompletny golas, 4 opony nowe wielosezonowe
Biegi wchodzą super, prowadzi się pewnie i bez stuków w zawieszenie ale to sprzęgło czy myślicie że to jest jego koniec czy wystarczy coś wyregulować żeby brało wyżej i w dłuższym zakresie?
myśle ze to koniec sprzegła . mozesz zrobic test sprzegla , na właczonym silniku wbij 3 bieg i spróbuj ruszyć , jezeli zgasnie to jeszcze cos sprzeglo trzyma , jezeli bedzie pomalutku ruszal to znaczy ze tarcza sie slizga .
kontrolka check to nie od deszczu, boże ale kit wciskają Ci handlarze
Może być od deszczu Wystarczy delikatne przebicie na przewodach WN i wskoczy błąd przy wilgotnej pogodzie- a jeśli pali sie cały czas to może być zapamiętany błąd od kabli, świec lub cewek.
Co do sprzęgła - w R25 jest linkowe - może to być uszkodzona linka( w sensie wyciągnęła sie na mechanizmie regulacji) .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum