Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2006
Dzień dobry. następujące problemy powstały w moim ukochanym roverku 45. Przeguby metalicznie strzelają przy skrętach. Oraz rura turbo od intercoolera czy jakoś tak jest pęknięta. Potrzebuje rad, jakie zamienniki itd.
I czy normalne jest pyknięcie skrzyni bięgów np. przy wstecznym ?
On był kupiony z 2 lata temu i nierobiony. Jedynie wymieniane filtry
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 08:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 08:32
Rury możesz połatac akcesoriami od FMICa albo kupic nawet w ASO Hondy ZTCP. Przeguby wymień i po kłopocie. To jest zwykłe auto a nie prom kosmiczny, ludzie allegro/sklep motoryzacyjny + ew. przeszukanie forum i wszytsko macie do tego auto co potrzeba
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 09:38
mario409, to trochę przepłaciłes
http://allegro.pl/rover-4...3994076950.html tu do diesla - ludzie wy macie te problemy, piszecie w internecie a zachowujecie się jakby internetu nie było
[ Dodano: Sro Mar 19, 2014 09:38 ]
aha i z tego co pamiętam, do fabrycznej osłony przegubu z takiego zestawu nie ma co miec zaufania - najlepiej dokupic cos porządnego do tego
Kolego.A więc tak .Co do przewodu od intercoolera to masz tutaj wszystko:
Opis katalogowy to:
Przewód gumowy u chłodnicy układu doładowania(17225PFTE00)
http://www.lingshondapart...2&block_03=7723
Przegub do 100zł kupisz.A nie prawda że osłony nie trzymają.
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 19:42
Ja miałem wymienianą osłonę na jakąs tanią gumę to wymieniałem 2x - a opinie o gumach (osłonach) z jednego czy też dwóch nawet wątków z forum wziąłem. Może i te co trafiłeś były dobre nie mówię że nie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum