Wysłany: Pon Mar 31, 2014 17:08 [Rover 200] Zamiennik LED żarówki pozycyjnej
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1996
Cześć. Czy żarówki z aukcji http://allegro.pl/zarowka...4027331021.html
będą pasować jako żarówki W5W pozycyjne do tylnych świateł w ROVER_ku 200 ?
Ze wszystkich opisów widzę że tak ale dziwi mnie trochę system mocowania tych żarówek.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Ostatnio zmieniony przez robsson78 Wto Kwi 01, 2014 13:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 17:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
robsson78 ale W5W tam nie pasuje na pewno. W5W to trzonek wciskany a to gniazdo w R200 jest przekręcane. Może tam jest R5W.
W tym linku są głupoty bo ja mam w RRR75 H7 na krótkie, H9 na długie. A tu podali że H4 na krótkie i H1 na długie.
robsson78, a w drugiej lampie też nie masz żarówki w tym miejscu? Stawiam na te R5W, 5W to oznaczenie mocy. Ale trzonek to BA15s czyli możesz podmienić od stopu albo inne z tej lampy I sprawdź czy świeci poprawnie
Mam w dwóch lampach żarówki i świecą, tylko jakoś słabo. W dzień ledwo je widać. Jutro sprawdzę jeszcze raz i zmierzę te żarówki, spróbuję włożyć P21W może wejdzie.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
To nie jest napisane W5W tylko 12V5W, a typ zarówki jest zaraz dalej i to jest P5W. Trzonek ma taki sam jak P21W, tylko ma mniejszą bańkę i moc 5watów.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wykręcasz żarówkę i porównujesz z wiki .
Zaglądasz do instrukcji obsługi auta jakiej mocy i lecisz do sklepu.
Poza tym stosowanie żarówek w autach jest unormowane i jeśli różnią się od poniższych diagramów to znaczy, że ktoś kombinował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum