Wysłany: Nie Mar 23, 2014 13:41 [R25] Pomoc w znalezieniu chłodnica wody oraz klimatyzacji
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam.
Potrzebuje pomocy w dopasowaniu chłodnic do mojego R25, mechanik za nową chłodnicę wody żąda 500zł, gdy zapytałem o cenę chłodnicy klimatyzacji powiedział że musi sprawdzić.
Na allegro znalazłem taką chłodnicę wody:
http://allegro.pl/rover-2...4067872948.html
Czy będzie ona pasowała do auta zaznaczam z klimatyzacją?
Propozycja chłodnicy klimatyzacji:
http://allegro.pl/chlodni...4041719052.html
Panowie czy chłodnice będą adekwatne do mojego auta?
Bardzo proszę o możliwie szybką pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 23, 2014 13:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Mar 24, 2014 23:00
Byłem dziś po chłodnicę klimy u mechanika, znalazłem taka sama na allegro i okazało się że jest od 96r. dzwoniłem do sprzedającego nawet numery seryjne się zgadzają.
Było kombinowane.
Taki sam problem miałem z rolką napinającą pasek alternatora, rzadna z zamówionych z katalogu nie pasowała. Trzeba było zabrać ze sobą starą i dopiero po numerach dojść do właściwej.
Ta chłodnica od klimy, którą pokazałeś w ostatnim linku z Allegro pochodzi od zestawu klimatyzacji Diavia montowanego niefabrycznie w Roverkach, stąd problemy z jej zamiennikiem (z rolką napinającą pasek alternatora też jest podobnie, bo też jest niekatalogowy) Miałem też tak u siebie. Także niekoniecznie coś było kombinowane.
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 11:23 chlodnica wody do r 25
będzie pasowac z 200 ,ja taką montowalem,różni sie wyjsciem górnym z lewej strony chłodnicy w r 200 jest prosty a w r 25 pod kątem ale da rade zamontowac taką .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum