Wysłany: Pon Mar 31, 2014 19:09 [416 si] trzeszczący katalizator
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam, tak jak w temacie posypał mi się katalizator. Poradźcie panowie co z tym zrobić, wymiana na nowy nie wchodzi w grę nie wydam 700zł i tak wkładam w samochód ostatnio majątek. Czy można wyciąć katalizator i wspawać rurkę na jego miejsce? Jakie mogą być konsekwencje poza emisją spalin? i czy silnik nie będzie pracował głośniej?.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Mar 31, 2014 20:07
Na temat różnic się nie wypowiadam bo różnie gadają na ten temat, jedni nie czują różnicy inni mówią, że gorzej. Rurkarze wstawiają w to miejsce rurkę, ale z tego co mi wiadomo ona ma jakiś kształt inny niż taka zwykła, a tak ogólnie to wiesz ,że to zabronione
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
ja mam w swoim jednym roverze wstawioną rurke bo tak juz było i chodzi normalnie bo w naszych 416 jest jedna sonda w kolektorze tylko. a w drugim 214 kupiłem za 90zł a allegro puszke taką żeby była jako katalizator jak na przegląd jade bo spalin i tak nie sprawdza więc kup taką puszke może i zamontuj jak normalny katalizator. ona jest pusta w środku
ja mam w swoim jednym roverze wstawioną rurke bo tak juz było i chodzi normalnie bo w naszych 416 jest jedna sonda w kolektorze tylko. a w drugim 214 kupiłem za 90zł a allegro puszke taką żeby była jako katalizator jak na przegląd jade bo spalin i tak nie sprawdza więc kup taką puszke może i zamontuj jak normalny katalizator. ona jest pusta w środku
Dzwoniłem dzisiaj do gościa, który głównie robi wydechy itp. Powiedział że właśnie coś takiego jak podałeś w linku spoko zdaje rezultat tłumik w obudowie katalizatora. koszt od 180zł wzwyż z robocizną dokładnie może wycenić na miejscu.
ale widzisz ze to kosztuje 109zł czy jakoś tak wiec wystarczy stary odkręcic i ten założyć i tyle
Z przesyłką 134zł Tam mi powiedzieli z robocizną 180zł +. Sam tego nie zrobię
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2014 12:34 ]
Może się komuś przydać ta informacja: Zamontowali mi tłumik z obudową ala katalizator, coś takiego jak polecił "dawid257" Żadnej różnicy w pracy silnika, nie jest głośniej. Szczerze polecam warsztat Gawrońscy Katowice - Ochojec ul. Sarmacka 10 koszt z robocizną 170zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum