Nie chce zakładać nowego tematu... Mam problem z tylnymi wahaczami, oczywiście koła / \.
Kupilem zestaw naprawczy, rozebralem i okazało się, że wyrobiony jest już wahacz i kolejnym problemem jest sworzen, który jest bardzo zniszczony. W żadnym katalogu nie mogę go znaleźć, no i co z tym wahaczem zrobić, bo jak zaloze do niego te łożyska to szybko będzie kicha...
Wszystkie posty mam obcykane, ale właśnie z tym teflonem gość co
miał to toczyć stwierdził, ze nie wytrzyma jednego dnia- albo to inny teflon,
albo głupoty gada... Ma ktoś numer tel do tomiego, wiem że handlował częściami
do Rowerów... Największy próblem z tym sworzniem wahacza, jest masakrycznie drogi jak na wartość mojej 111:(
Spróbuj uderzyć do Tomateam bo od nich kupowałem swego czasu 2 sztuki i były w okolicach 120zł. Zmontowałem ponad 20 aut na teflonie i moja 114Gti jezdziła na teflonach ponad 3 lata i nic jej nie było. Teflon trzeba dorobić ciut większy niż łożysko żeby wpasował się w ubytek w wahaczu.
Dzięki za odzew!! Sworzeń spróbuję dorobić, mam namiar na gościa za 120zł, robił już do 100. A mógłbyś podać namiar na tego kto Ci dorabiał te tuleje z teflonu,
też czytałem, że np. w moto tak się robi, zamiast igiełkowych w zawieszeniu, więc myślę, że to dobra opcja...
I właśnie jaki wymiar- mam wg mnie dość duży ubytek w wahaczu- ślady wprasowanych
igiełek, czyli ok 2 mm, ale nie na całym obwodzie:( Nie wiem na ile ten teflon jest elastyczny żeby go wprasować...
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie, rovciu już ponad tydzień stoi na 3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum