Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam
Tak jak w temacie, posiadam Rovera 220 SD 86km ( w dowodzie pisze 106.. nie mam pojęcia co im się poprzestawiało) i problem jest taki że auto ogólnie jest takie przymulone, na zimnym silniku zaraz po odpaleniu nie chce się wkręcać na obroty, nie reaguje w ogóle na gaz, potem mu przechodzi, przy każdym odpuszczeniu czy dodaniu gazu szarpie go. Mechanik powiedział że to może być rozrząd ale czy na pewno ? A przepływka, przepustnica, wtryski itp ?
Proszę o pomoc ;<
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 10, 2014 17:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przepustnicy nie ma bo to diesel. Może pompa sie zapowietrza. Kiedy wymieniałeś filtry paliwa i powietrza? Przepławka w tym modelu steruje EGR i może jej nie byc wcale.
Ps. to jakby co to wymieniłam Filtry oleju i paliwa były wymieniane za to powietrza jeszcze nie, ale będzie wymieniane to w najbliższym czasie. A i z tego co właśnie mówił mechanik to poduszka pod silnikiem jest do wymiany, rozrząd na pewno nie ma nic do rzeczy ? (ów mechanik miał rovera z tym silnikiem i przy takich objawach miał do wymiany rozrząd)
Seltia, Zawsze można sprawdzić znaki czy się zgrywają z fabrycznymi i czy dobrze jest ustawione, ja bym katalizator wyciął bo na pewno zapchany jest i objawy tez mogą mieć z tym coś wspólnego.
Tylko kata wystaw na allegro z 220 SD jest okol 250zl warty na dzień dobry
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum