Wysłany: Wto Maj 06, 2014 13:50 [MG ZT-T] problem z climatronikiem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam!
Mam problem z climatronikiem. w piatek nad ranem wracajac z Warszawy do Krakowa mialem spotkanie z sarną.. rozwaliła mi zderzak, lampe, zbiorniczek spryskiwaczy, pas gorny i maske. Części sobie juz zamowiłem ale co sie okazalo... kiedy mam panel wewnetrzny ustawiony na temp LO to leci mi zimne powietrze a kiedy dam 16 leci gorace powietrze jak przy temp Hi. czy odpowiada za to czujnik temp zewnetrznej ? ktory tez straciłem i na zegarach wyswietla mi -30? jesli nie to czego moze to byc przyczyna?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam[/i]
Ostatnio zmieniony przez turuss Wto Maj 06, 2014 21:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 06, 2014 13:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To -30 wskazuje na czujnik temp. Ustawienie "LO" nie uwzględnia wskazań czujnika, dlatego leci zimne, a na 16 st. klima chce skompensować różnicę do tego -30 i dlatego grzeje.
Zwróć uwagę na montaż czujnika we właściwym miejscu. U mnie po spotkaniu z sarną goście co kleili zderzak umieścili czujnik przy samej chłodnicy przez co nagrzewał się szybko i bardzo, co też przekłamywało temperaturę.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
czujnik zamówiłem 79zł nowy na allegro. stwierdzilem ze uzywek nie ma co kupowac bo wychodzily podobnie cenowo
ok dziekuje za pomoc jutro bede wszystko skladal i zaloże czujnik tak jak byl oryginalnie przy siatce wlotu.
Pozdroo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum