Wysłany: Sob Kwi 19, 2014 15:21 [R214 Si] wentylator chłodnicy i klimatyzacji
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
witam, panowie sprawa wygląda tak: wymieniony czujnik cieczy (ten od wentylatora), auto stalo odpalone i nie moglem sie doczekac az sie nagrzeje i sie wlączy, jaka jest temperatura załączenia sie wentylatora?
kolejne pytanie, dlaczego jak włączę klime to wlaczy sie wentylator chlodnicy a nie klimatyzacji?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sob Kwi 26, 2014 13:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 19, 2014 15:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
co oj oj i po silniku? czyli wychodzi na to ze ma ten wentylator jeszcze czas zeby sie załaczyc, nie rozumiem jednak dlaczego jak wlacze klime to zalaczy sie wentylator chlodnica a nie klimy...
Ogolnie te naprawy zwiazane sa z duszeniem sie auta i szarpaniem do 3tys obr/min... Dziwna sprawa ten silnik..
W moim R nigdy nie widziałem żeby mi się wentylator chłodnicy załączył. Sprawdzałem go tylko co jakiś czas poprzez odpięcie kostki od czujnika temperatury cieczy i wtedy sam z siebie się włączał.
Ogólnie jeśli układ chłodzenia jest sprawny ciężko jest zagrzać roverka.
Mi się włącza wentylator tylko w upały i w sporym korku.
mentos1509 napisał/a:
co oj oj i po silniku?
Oj.. oj .. oj i po silniku dotyczyło zacytowanej wypowiedzi użytkownika adrianek.
W żadnym wypadku nie chciałem sugerować że z silnikiem mentos1509 jest coś nie tak.
mentos1509 napisał/a:
Ogolnie te naprawy zwiazane sa z duszeniem sie auta i szarpaniem do 3tys obr/min...
Zazwyczaj jest to problem z układem zapłonowym, przewody, świece, kopułka, palec rozdzielacza, choć nie można wykluczyć też innej przyczyny.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
no ok, dzięki panowie za rozświetlenie sprawy, zostanie mi do wymiany aby kopułka/palec i ewentualnie cewka zeby sie okazało czy układ zapłonowy jest przyczyna tych niesprawnosci, dam znac jak to kiedys wymienie czy cos pomoglo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum