Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 11:40 [R75] Sztywne koło dwumasowe, czy warto ryzykować?
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Panowie! Macie w swoich Roverkach sztywne dwumasy? Nie wiem czy pozwolić mechanikowi na montaż sztywnego koła ze sprzęgłem Valeo. Mogę sobie sam kupić cały komplet- cenowo na to samo mnie wyjdzie, ale nie wiem jakie konsekwencje niesie praca sztywnego koła. Czytałem już na tym forum poprzednie posty, ale może macie jakieś nowe doświadczenia
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Kwi 26, 2014 21:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 11:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zastanów się sam czy warto oszczędzić 500 zł na częściach. Znosić uciążliwe wibracje budy, do których nawet na dwumasie nasze R mają skłonności. Do tego w d... dostaje nie tylko skrzynia ale też i silnik, który nie jest przystosowany do sztywnego koła.
Osobiście, nie ryzykowałbym oszczędności tutaj.
Jeśli chcesz "oszczędzić" to chyba lepiej dać dwumasę do regeneracji. W moim R poprzedni właściciel tak zrobił i jak na razie - ponad rok od tej operacji - nic się z tym nie dzieje, a komfort z dwumasą jest jednak większy niż ze sztywnym kołem zamachowym. No i tak jak piotrek nie wyobrażam sobie, żeby R drżał jeszcze bardziej
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
tak czytam i czytam i ciagle ktos pisze ze r75 ma skłonności do wibracji - ja mam juz ponad 1,5r i 250tys i nie ma mowy o żadnych wibracjach ani na postoju ani podczas jazdy. Jak są poduchy ok, dwumas ok i zasilanie paliwem ok to nic nie wibruje. Co do sztywnego kola komfort na pewno poleci w dol, silnik jest dość twardy, w końcu bmw, co do skrzyni - to już synchronizatory nie są niezniszczalne.
Na twoim miejscu wsadził bym dwumasa normalny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum