Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 21:17 [rover 25 ]problemy z silnikiem po wymianie uszczelki
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam jak dla mnie abstrakcyjny problem z moim roverkiem. Mianowicie był robiony HGF w nim przed swietami auto było złożone do kupy skrecone ustawiony rozrząd nowe sruby paski głowica zrobiona (spalonwana), przez swieta autem przejechałem jakies 1100km do dnia dzisiejszego, podczas powrotu z pracy nagle zaczzeło tracic moc i zgasło, zapchałem auto na bok sprawdziłem pod maska co sie mogło stac wszystko wyglądało ok żadnych wycieków olej był płyn był majonezu pod korkiem brak paski na miejscu. Próba odpalenia silnik stoi, jedno małe pstrykniecie i zero reakcji... silnik zblokowany podejrzewam na wałku rozrządu. Od czego sie tak mogło stać zeby sie rozrząd przestawił???
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sro Kwi 23, 2014 05:39, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 21:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
renigan, jak zablokowało silnik to jest kiepska sytuacja, mógł przeskoczyć pasek i zawory się wbiły w tłoki
chyba że zbieg okoliczności i Ci się masa ułamała, sprawdź od akumulatora wszystkie masy
renigan napisał/a:
silnik zblokowany podejrzewam na wałku rozrządu. Od czego sie tak mogło stać zeby sie rozrząd przestawił???
a stwierdził to już jakiś macher? jak zblokowało to już lipa całkiem, bo bez zatarcia by nie zblokowało. A kontrolka oleju nie alarmowała wcześniej?
[ Dodano: Sro Kwi 23, 2014 06:56 ]
rozrząd mógł się przestawić jak mechanik np nie dokręcił napinacza, ew pasek się urwał, napinacz itp tak sam z siebie się nie przestawi,
chyba że zblokowało nagle to wtedy mógł przeskoczyć
Sam stwierdziłem ze zblokowany na tyle sie znam, auto chodziła bardzo ładnie po złożeniu i troche przez swieta przejechało km. Kable od masy sa całe to pierwsze co sprawdzałem. Kontrolka od oleju nie paliłą sie, dzisiaj na sprawdzałem olej jest sprawidłowo na bagnecie. Jestem załamany kolejny remont silnika mnie czeka najprawdopodobniej:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum